tisdag 9 juni 2009

http://www.vaggan.se/

I Litauen föds tusentals svårt funktionshindrade barn varje år. Många överges redan som spädbarn. Andra lämnas bort efter några år när föräldrarna inte vill, orkar, eller klarar av att ta hand om dem. Vaggan strävar efter att ge så många som möjligt av de här barnen ett liv och en framtid. I det omedelbara perspektivet genom den barnhemsverksamhet de bedriver – på lite längre sikt genom att utveckla kunskapen om vård och behandling av barn med svåra handikapp i hela Baltikum. På barnhemmet Lopselis byggs ett av Baltikums första kompletta habiliteringscenter. Här ska personal utbildas i hur man sköter gravt handikappade barn. Men de ska också ge kunskap och stöd till föräldrar. Så att fler behåller sina barn hemma istället för att lämna bort dem.

Har läst mycket om Vaggan i bland annat olika föräldratidningar. Med Litauiska mått är detta ett bra barnhem. Men barnen får bara bo här tills de fyller sex. Sedan är de olika institutioner som gäller. Har barnet ett handikapp blir det långvåden.

Tänkvärt är också att ca. 3000 barn överges i Litauen varje år!

Du kan inte ge de föräldralösa barnen på Vaggan deras familjer tillbaka, men du kan ge dem vetskapen att någon bryr sig om dem. Du kan också, tillsammans med ett växande antal svenska företag och privatpersoner, hjälpa till och bygga upp ett professionellt habiliteringscenter. Vill du ge ett bidrag till "Vaggan" kan du göra det på bankgiro 902-0009 . Skänker du ett fast belopp varje månad så ger du inte bara pengar utan också ökad trygghet för barnen. Du kan också beställa vårt gåvobrev för till exempel högtidsdagar genom att maila din adress till mailtp:info@vaggan.se.


Ladda ner en blankett för autogiroinbetalning månadsvis.Hämta autogiroblankett här! Blanketten är i PDF-format och läses med Acrobat Reader. Acrobat Reader kan du ladda ner gratis här!
Skicka den ifyllda blanketten portofritt till:Dagens Medicin Svarspost 121 411 300 110 04 Stockholm


Vaggan - 100% går fram
Vaggan är en stiftelse initierad av nyhetstidningen Dagens Medicin och som idag stöttas av svenska företag och privatpersoner genom ideellt arbete och kontanta bidrag.
Om du ger ett bidrag till Vaggan kan du lita på att pengarna verkligen hamnar där de ska; varje bidragskrona går oavkortat till barnhemmet Lopselis. Alla administrativa kostnader betalas av sponsorer.
Kontakt
mailtp:info@vaggan.se
Vaggans styrelse
Per Gunnar Holmgren, chefredaktör Dagens Medicin Lennart Köhler, professor i barnhälsovetenskap vid Nordiska högskolan för Folhälsovetenskap i Göteborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar